Boek

Hoe ga je sneller, harder of hoger dan iemand ooit gepresteerd heeft? Hoe word je de beste van de wereld? En nog moeilijker: hoe blijf je de beste? Meer dan drie jaar lang is onderzoek gedaan naar de wijze waarop diverse gouden (olympische) medaillewinnaars en wereldkampioenen hun grenzen verlegden.

Grenzen verleggen
De ‘geheimen’ worden gedeeld van Marianne Vos, Ireen Wüst, Edith Bosch, Leontien Zijlaard-van Moorsel, Nico Rienks, Ronald Florijn, Ernesto Hoost, Sem Schilt, Ada Kok, Kirsten van der Kolk, Rob Barel, Jochem Uytdehaage, Edith van Dijk, Lornah Kiplagat, Ellen van Dijk, Jan Janssen, Bart Brentjens, Ellen van Langen en Pieter van den Hoogenband.

Het boek is een aanrader voor een ieder die hun eigen grenzen of die van anderen wil helpen verleggen.

boekcover grenzen verleggen

Boeklancering 
Op 21 juni 2016 werd het boek gelanceerd tijdens een evenement in samenwerking met Helden Magazine. Epke Zonderland nam het eerste boek van Pieter van den Hoogenband in ontvangst.

In het nieuws
Sinds de uitreiking van het eerste boek is het vaak in het nieuws geweest. Het Paralympisch TeamNL heeft het boek ontvangen voor hun vertrek naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Inmiddels is ook al een tweede druk van het boek verschenen. Hieronder kunt u een aantal mediamomenten vinden van ‘Grenzen verleggen’:

NPO Radio 1: Met het oog op morgen: ‘De geheimen van een kampioen’

SportknowhowXL: ‘Grenzen verleggen’ en ‘Grenzen verleggen in Rio’

Metro: ‘Het verschil tussen winnen en verliezen’