Over ons

Sport loopt als een leidraad door mijn leven. Dit zal ik dan ook gebruiken om een aantal persoonlijke verhalen te vertellen en toe te lichten wie er achter Kennisstroom zit, hoe het bedrijf is ontstaan en wat mijn achtergrond is. Zo maakt u op een informele wijze kennis met het bedrijf. Voor een meer zakelijke opsomming over mij als persoon verwijs ik u door naar mijn LinkedIn profiel.

‘Wordt dit de nieuwe Marco van Basten?’

Als oprichter van Kennisstroom had ik op jonge leeftijd de eer om in het KNVB-boekje te staan met een leuke foto. Het onderschrift van de foto was: ‘Wordt dit de nieuwe Marco van Basten?’.

De foto brengt nog steeds een glimlach op mijn gezicht. Tegelijkertijd was het ook het hoogtepunt van mijn voetbalcarrière. Talent had ik namelijk absoluut niet voor voetbal. Wel bleek er een andere sport te zijn waar ik aanleg voor had. Een denksport welteverstaan: schaken. Op jonge leeftijd vond ik het oplossen van ingewikkelde puzzels enorm leuk. Die interesse is nooit meer weggegaan.

Bondscoach van Rwanda
Door de jaren heen ontwikkelde ik mezelf tot een goede schaker. Verder heb ik veel internationale schaaktalenten begeleid in hun ontwikkeling en leid ik nieuwe coaches op via de bond. Het was tijdens mijn studie psychologie aan de Radboud Universiteit toen het spel een belangrijke rol speelde bij de oprichting van Kennisstroom.

Als student had ik namelijk een droom: de wereld rondreizen. Aangezien ik daar geen geld voor had, bedacht ik dat schaken wellicht uitkomst kon bieden. Ik stuurde toentertijd alle schaakbonden en verenigingen van over de hele wereld mijn plan toe dat ik de wereld wilde zien. Ik vroeg of ze mij bij deze droom wilden helpen.

Ik leerde toen hoe krachtig één simpele e-mail kon zijn, hoe belangrijk het is om proactief kansen voor jezelf te creëren en dat er veel mensen bereid zijn te helpen als je een droom hebt en daarop jaagt. Vanuit alle uithoeken in de wereld kreeg ik reacties terug. De meest bijzondere aanbieding kwam van een Afrikaans land. Rwanda zocht een bondscoach voor hun land.

Hoe eervol en leuk ik de aanbieding van deze bond ook vond, toch ben ik er niet op ingegaan. Als ik namelijk bondscoach zou worden, dan was er maar één land die me over de streep zou kunnen trekken: Jamaica. Wellicht komt dat door een van mijn favoriete sportverhalen die verfilmd is: Cool Runnings. Een hilarische komedie over het Jamaicaanse bobsleeteam. Een groep jongens met een droom die geschiedenis schreven en naar de Olympische Spelen gingen.

Anders denken
Alle reacties hadden een grote invloed op mij. Als schaken me zover zou kunnen brengen, hoe kan ik het dan ook op andere slimme manieren inzetten? Het duurde even voordat het kwartje viel. Het gebeurde in de les waar een docente sprak over onderzoek van haar collega’s naar onbewuste besluitvorming door experts.

Aanleiding was mijn frustratie dat ze in mijn optiek wel heel eenvoudig de onderverdeling maakte tussen een expert en een amateur. Het gebeurde onder meer op basis van de vraag: Noem de top vijf voetballanden op de FIFA wereldranglijst? Als je onder meer deze vraag goed had, werd je ingedeeld in de groep van experts van voetbaluitslagen voorspellen. De docente sprak ik na de les over het onderwerp. Uiteindelijk leidde alles tot een student-assistentschap voor mezelf waar onderzoek werd gedaan naar expertise met schaken als middel.

Na verloop van tijd vroeg ik mezelf echter af waarom ik student-assistent was. Of hier misschien geen kans lag. Schaken wordt immers veelvuldig gebruikt in de wetenschap als middel. Wederom stuurde ik er een e-mail uit. Deze keer naar wetenschappers die onderzoek deden naar expertise. Al snel kwam ik in contact met onderzoekers in Canada en Engeland die een samenwerking zagen zitten. Voor ik het wist zat ik in het vliegtuig naar Canada en werkte ik voor een half jaar in Toronto in een eye-tracker lab. Dit was tevens de start van het bedrijf.

De samenwerking met de wetenschappers versterkte voor mij het gevoel dat het bouwen van bruggen en over je eigen grenzen heen kijken belangrijk is. Dat samenwerking tussen experts vanuit verschillende invalshoeken tot waardevolle inzichten en resultaten kan leiden. Alles is begonnen bij het schaken, maar het verbinden wordt nu ook gedaan bij andere sporten en vakgebieden.

Het heeft erin geresulteerd dat ik mezelf heb ontwikkeld tot generalist met op enkele gebieden specialistische kennis en vaardigheden.

Rick Lahaye, oprichter van Kennisstroom

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn bij Kennisstroom?

Neem contact op

Kennisstroom is niet alleen onze bedrijfsnaam, het is ook onze missie. Wij willen de stroom van kennis in Human performance verbeteren.

Visie
Wij zien een toekomst voor ons waar gewerkt wordt aan de transfer van kennis met behulp van een wevende, verticale en horizontale stroom van kennis.

1) ‘Wevende’ kennisstroom
Wij zien een toekomst voor ons waar filmmakers, wetenschappers en opleiders nauw met elkaar verbonden zijn en voortdurend samenwerken. Door elkaar te versterken worden ze samen wijzer.

Stelt u zich voor: u gaat naar het theater. In het theater wordt een sportfilm getoond over de weg van sporters naar de Olympische Spelen. De muziek in de film wordt begeleid door een aanwezig orkest. Na een geweldige avond vol entertainment ga je naar huis.

De dag daarna wordt u wakker en slaat u de krant open. In de krant bevindt zich een speciale editie over de film. Onderzoek wordt besproken over een onderwerp dat in de film naar voren kwam. Wat blijkt, de afgelopen jaren hebben enkele onderzoekers parallel aan de periode dat de film is gemaakt onderzoek gedaan naar een specifiek onderwerp dat in de film naar voren komt. Aangezien u de film leuk vond, vindt u het interessant om u te verdiepen in het onderwerp. U leest de speciale editie in de krant volledig uit en bent geïnformeerd over het onderwerp.

Aan het einde in de krant staat zelfs een aanbod om een cursus te volgen. Wat blijkt, niet alleen de filmmakers en onderzoekers waren gelijktijdig bezig met het project. Ook een team van deskundigen ontwikkelde op basis van de opgedane kennis uit het onderzoek en niet vertoond beeldmateriaal van de filmmakers een interactieve cursus met verdieping en entertainment.

Door als filmmakers, wetenschappers en opleiders samen te werken leren alle partijen van elkaar. Door het in elkaar weven van verschillende lagen van informatie in de vorm van entertainen, informeren en educatie, worden alle partijen samen wijzer.

2) Verticale kennisstroom
In de toekomst zien wij voor ons dat er grote stappen zijn gemaakt met de samenwerking tussen aanverwante vakgebieden. Nauwe samenwerking is ontstaan tussen partijen met identieke vraagstukken.  Denk aan de sport, het leger, de politie, de brandweer en andere vakgebieden.

Stelt u zich voor: u bent een coach en begeleidt professionals bij het verbeteren van prestaties. Om de persoon in kwestie te helpen maakt u gebruik van een trainingsprogramma. De vraag die resteert is alleen: hoe is uw programma tot stand gekomen? Waarom koos u nou juist voor die ene specifieke training en niet iets anders? Hoe blijft u uzelf continu verder verbeteren?

Door samenwerkingsverbanden op te zetten met professionals uit andere vakgebieden, ontstaat inspiratie uit onverwachte hoek voor nieuwe innovaties. Innovaties om prestaties te verbeteren.

3) Horizontale kennisstroom
Tegenwoordig ziet u steeds meer hyperspecialisatie in de markt. Als kleine puzzelstukjes in het grote geheel ontwikkelen mensen zich als expert op een heel klein onderdeel in verschillende ketens. Dit biedt veel voordelen en zal ook belangrijk blijven, aangezien specialisten hun vak als geen ander verstaan.

Het probleem is alleen dat verschillende typen specialisten moeite hebben om samen te werken. Het resultaat is problemen bij interdisciplinaire samenwerking of het zelfs uit de weg gaan hiervan. Deze barrières gaan ten koste van het innovatievermogen van een organisatie, regio en land.

Kennisstroom ziet daarom een toekomst voor zich waar pragmatische oplossingen bestaan om specialisten en generalisten in de gehele keten op een natuurlijke manier te verbinden. Wij geloven in een toekomst waar kennis vloeiend stroomt door langdurige samenwerking tussen schakels in de keten. Specialisten vanuit verschillende organisaties, universiteiten en beleidsmakers worden zodoende samen wijzer. Een toekomst waar met behulp van deze vloeiende kennisstroom effectief en efficiënt gewerkt kan worden aan complexe maatschappelijke vraagstukken die om een oplossing vragen. Vraagstukken waar grensoverstijgend samengewerkt moet worden met een team.

Strategie 
Kennisstroom wil een belangrijke bijdrage leveren in de visie die we hierboven presenteren. Centraal in onze strategie staat om langdurige natuurlijke samenwerkingsverbanden te ontwikkelen met stakeholders. Van wetenschappers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe kennis en professionals die werken aan het toepasbaar maken van deze kennis voor de markt, tot het vermarkten van innovaties richting consumenten. Oftewel: iedereen beter begrijpen door concrete samenwerking tijdens gezamenlijke projecten. Zodoende zal beter begrip ontstaan voor elkaar, een rijk netwerk ontstaan en kortere verbindingen in alle onderdelen van de keten.

Extern

‘Wevende’ kennisstroom
1. Grensoverstijgende projecten uitvoeren waar filmmakers, wetenschappers en opleiders samen wijzer worden door gelijktijdig samen te werken aan een film, onderzoek en een leertraject over één en hetzelfde onderwerp.

2. Het uitvoeren van onderzoek naar het leveren van maximale prestaties. Op basis van deze inzichten boeken en artikelen schrijven waar we ervaringen van grensverleggers, wetenschappelijke kennis en parabels in elkaar weven.

Verticale kennisstroom
3. Werken met innovators aan dienst- en productinnovaties in sectoren buiten de sport om te ondersteunen bij leren & presteren.

4. Kruisbestuiving faciliteren tussen professionals in meerdere vakgebieden, door cross-over onderzoek te doen naar identieke vraagstukken die zich voordoen bij deze professionals.

Horizontale kennisstroom
5. Onderzoek doen naar de kennislogistiek tussen onderzoekers, innovators en marketeers om ketensamenwerking tussen alle partijen te verbeteren.

6. Het ontwikkelen van gave leertrajecten op basis van onderzoek naar maximale prestaties.

7. Uitvoeren van diensten- en productinnovaties in de sport. Van idee tot concept en van concept tot introductie in de markt. Ieder project wordt uitgevoerd in samenwerking met partners in de gehele keten.

Intern

1. Minder lullen, meer poetsen. Kennisstroom is een proces investeerder. De nieuwste ontwikkelingen in de sport houden wij nauwlettend in de gaten. Heeft een idee potentie volgens onze intuïtie, lijkt het ons gaaf, sluit het aan bij de wensen van onze klanten en draagt het bij aan onze missie? Dan gaan we daar direct mee aan de slag. Wij starten niet met een plan van aanpak, vragen eerst externe financiering aan of bouwen van tevoren een business case om het idee heen om te kunnen verantwoorden dat we er als organisatie in investeren. Nee, we beginnen gewoon en nemen het risico.

2. Als organisatie omarmen wij een grensverleggende instelling. In alles wat we doen, dagen we onszelf continu uit om nieuwe kennis op te doen om ons te blijven ontwikkelen, andere beroepen beter te begrijpen en ons breed te ontwikkelen. Leren eindigt niet als u uit de collegebanken komt, maar dan begint het pas.

3. Werknemers en stagiaires worden aangemoedigd om zelf één droomproject te bedenken, waarmee ze hun neefjes, nichtjes, kinderen of kleinkinderen kunnen inspireren als ze later groot zijn.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn bij Kennisstroom?

Neem contact op

Spreekt ons bedrijf je aan? Lijkt het je leuk om bij ons te werken? Zo ja, dan zien wij dat als een mooi compliment.

Helaas zijn er alleen op dit moment geen vacatures. Als je eerste indruk echter positief is, laat dit je dan niet weerhouden om een open sollicitatie te sturen. De minimale voorwaarden zijn dat je een WO denkniveau hebt en een onstilbare honger om jezelf te blijven ontwikkelen.

Verdien je bij Kennisstroom het hoogste salaris? Nee. Hebben wij de beste secundaire arbeidsvoorwaarden? Ook niet. Bestaat de mogelijkheid om aan inspirerende, gave en unieke projecten te werken? Absoluut! Projecten waar je niet de kans toe krijgt bij andere organisaties. Daarnaast is ons bedrijf gevestigd in hartje centrum van Rotterdam.

Open sollicitatie
Stuur je CV toe en een aparte brief over waar je jezelf in wilt ontwikkelen als toekomstig werknemer. Geef hierbij aan welk nieuw eigen project je geweldig zou vinden om aan te werken en hoe dat – zover je kan inschatten – mooi aansluit binnen Kennisstroom.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij Kennisstroom?

Neem contact op